انواع سیستم های

سرمایش گلخانه

خنک کردن گلخانه بسیار سخت می باشد. در تابستان دمای داخل گلخانه اغلب 11 درجه سانتی گراد بیشتر از دمای محیط بیرون است. اثرات زیان بار دمای بالا عبارتند از: عدم استحکام ساقه، کاهش اندازه گل، تأخیر در گلدهی و مرگ جوانه. روش های مختلف خنک کردن عبارتند از:

Shade-Greenhouse

سایه دادن

در این روش لازم است به طریقی پوشش گلخانه پوشانده شود تا مانع تابش مستقیم اشعه آفتاب به گلخانه گردد. این کار هر چند روشنایی گلخانه را کاهش می دهد اما تا حدودی مانع افزایش دمای داخل گلخانه می شود. اگر پارچه روی سطح خارجی گلخانه قرار گیرد، اثر سایه در کاهش دمای گلخانه بیشتر از قرار دادن پارچه در داخل گلخانه است.

CoolingPad 2

روش تبخیری پوشال و پنکه (Washed Air or Fan & Pad Evaporate Cooling System)

با روش پوشال و پنکه در روزهای گرم تابستان می توان تا 13 درجه سانتی گراد دمای گلخانه را نسبت به دمای بیرون کاهش داد. این روش در مناطقی با رطوبت نسبی پایین بهترین روش است. در این روش در یک طرف گلخانه پوشال و در طرف مقابل پوشال، پنکه ها قرار داده می شود و هوای بیرون در اثر عبور از لایه های فیبری مرطوب، خنک شده، گرمای داخل گلخانه را گرفته و از طریق پنکه خارج می شود و به این وسیله جایگزین هوای گرم گلخانه می گردد. مکانیسم عمل این است که آب موجود در پوشال با جذب گرمای پوشال، قاب فلزی و هوایی که از بین آن عبور می کند، تبخیر می شود و هوای گرم بیرون با از دست دادن گرما خنک شده و وارد گلخانه می گردد. تبخیر هر 5/4 لیتر آب باعث جذب 2042 کیلوکالری حرارت می شود. اثر خنک کنندگی به علت اختلاف رطوبت نسبی در هوایی که از پوشال می گذرد و رطوبت نسبی پوشال (100 درصد) است. هر چه این اختلاف بیشتر باشد اثر خنک کنندگی بیشتر است. به عبارت دیگر این روش در مناطقی با رطوبت نسبی پایین تر کارایی بیشتری دارد. در حال حاضر این مکانیزم که بر اساس مکانیزم کولرهای آبی می باشد در اکثر گلخانه ها استفاده می شود، به جای پوشال در گلخانه های مدرن از پدهای مخصوص که از نوعی کاغذ سلولزی تهیه می گردند استفاده می شود، به توجه به این که استفاده از سسیستم های هواساز دارای هزینه های اولیه بسیار بالا و همچنین هزینه های بهره برداری زیادی می باشد در انواع گلخانه ها مکانیزم پد و فن بهترین و بهینه ترین مکانیزم ممکن مخصوصا برای اقلیم های کم رطوبت می باشد. لازم به ذکر است این شرکت در سالیان گذشته پس از مطالعات و بررسی های مختلف اقدام به طراحی و ساخت یک سیستم سرمایشی ابداعی نموده که در این سیستم به جای پد از یک دیواره دو جداره از نوعی سفال خاص که با نوع خاصی از خارهای بیابانی پر شده است استفاده می گردد. این سیستم ابداعی دارای بازده سرمایشی مناسبی است و همچنین مانند سیستم پد نیاز به تعویض کوتاه مدت و هزینه های تعویض ندارد.

fogging-3-640x480_c

سیستم افزایش رطوبت (فوگر)

عموما در بهار و تابستان رطوبت در گلخانه از حد استاندارد گیاهان پایین تر می آید. سیستم مه پاش به ما کمک می کند تا رطوبت را در این مواقع به حد مورد نیاز برسانیم. برای استفاده در گلخانه ها بسته به نوع بهره برداری از سه سیستم فوگر فشار پایین، فشار متوسط و فشار بالا استفاده می گردد، در سیستم های فشار پایین که با فشار بین 2 تا 6 بار کار می کند قطرات مه ایجاد شده دارای قطر متوسط 40 تا 70 میکرون می باشد. مکانیزم فار پایین دارای هزینه اولیه کم بوده و مقدار آب مصرفی در این مکانیزم بسیار زیاد است از طرفی به دلیل دبی بالای خروجی نازل ها از این سیستم می توان همزمان به عنوان مکانیزم افزایش رطوبت و سیستم کمکی آبیاری استفاده نمود. کلیه نازل ها و قطعات این نوع فوگر می تواند از جنس پلی اتیلن باشد. در مکانیزم فوگر فشار متوسط قطر قطرات مه ایجاد شده بین 20 تا 40 میکرون بوده و و سیستم تحت فشار کاری بالای 40 بار بوده و نازل ها و اتصالات فلزی هستند، برای ایجاد مه با قطر قطرات کمتر از ده میکرون (متوسط 5 میکرون) از سیستم فوگر فشار بالا با پمپ هایی با فشار بالای 100 بار استفاده می گردد. هرچه قطر مه ایجاد شده کمتر باشد امکان تشکیل قطرات روی گیاه و ایجاد آفت کمتر می گردد.

شرکت مهندسی سریرپی قابلیت محاسبه ، طراحی و اجرای هر سه تیپ گلخانه با استفاده از هر نوع سیستم سرمایشی مورد نظر کارفرمایان محترم را دارد.
اسکرول به بالا